Eşrefoğlu Rumi Türbesi, İzniklilerin uğrak noktası

17.07.2024 - 15:09, Güncelleme: 17.07.2024 - 15:09 337+ kez okundu.
 

Eşrefoğlu Rumi Türbesi, İzniklilerin uğrak noktası

Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik’teki türbesi, vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.BURSA (İGFA) - 14. ve 15. yüzyıllarda İznik’te yaşamış ve Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik Çarşısı’nın hemen yanı başında bulunan türbesi yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İzniklilerin de uğrak noktası olmaya devam ediyor. Eşrefzade Camii’nin hemen önünde bulunan türbe, merkezi bir konumda bulunması ve çevresel faktörler sebebiyle günün hemen hemen her saatinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik’teki türbesi, vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - 14. ve 15. yüzyıllarda İznik’te yaşamış ve Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik Çarşısı’nın hemen yanı başında bulunan türbesi yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İzniklilerin de uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Eşrefzade Camii’nin hemen önünde bulunan türbe, merkezi bir konumda bulunması ve çevresel faktörler sebebiyle günün hemen hemen her saatinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.