Büyükşehir, Merkezden Mut’a Her Yanı Sanatla Kuşatıyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2020 - 16:01, Güncelleme: 19.06.2020 - 16:01 3265+ kez okundu.
 

Büyükşehir, Merkezden Mut’a Her Yanı Sanatla Kuşatıyor

Mersin’i kültür ve sanatta Avrupa’nın sayılı kentlerinden birisi yapmayı hedeflediklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetim anlayışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde yurttaşlara sanatın en güzel örneklerini sunuyor. Kent merkezindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs gibi temalardaki resimlerle kuşatan Büyükşehir ekipleri, merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nde de araçların atık lastiklerini sanata dönüştürüyor. Büyükşehir ile kent merkezi renkleniyor   Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 34. Cadde’de kısa süre önce başlattığı grafiti çalışmalarını sahilde de sürdürmüştü. Adnan Menderes sahil şeridindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı içerisinde atıl halde duran Cep Sineması’nın çevresini kapatan Büyükşehir, meydanı Özgecan Aslan, kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs temalı resimlerle kuşatmıştı. Güven Bozkurt, Orhan Karakaplan ve İbrahim Tokaslan’dan oluşan üç sanatçının günler süren çalışmasıyla sahildeki grilik yerini çeşit çeşit renge bıraktı. Büyükşehir, kent merkezinin yanı sıra merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nin refüjlerini de renklendirdi. Mut’ta da 350 lastik dönüştürülerek, refüjleri süsledi   62 bin 600 nüfuslu Mut İlçesi’nde “Her Güzel Şeyin Bir Başlangıcı Var” sloganıyla refüjlere bitki eken Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilçedeki araçların atık lastiklerini temin ederek, kendi atölyesinde sanata dönüştürüyor. Lastikleri boyayıp rengarenk saksılara ve kuğulara dönüştüren ekipler, kısa süre içerisinde 350 araç lastiğini kentin refüjlerine yerleştirdi. İçerisine bitkiler ekilen saksılar çiçekleri koruma görevi görürken, aynı zamanda vatandaşlara da görsel bir şölen sunuyor.  “İşe yaramayan, eski lastikleri toplayıp, dönüştürdük”   Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğü personellerinden Ahmet Cumali Kasap, ilçedeki atık lastikleri kendi imkanlarıyla sanata dönüştürdüklerini belirterek, “İşe yaramayan, eski lastikleri toplayıp, dönüştürdük. Çeşitli figürler meydana getirdik. İnsanların yoğun geçiş alanı olan refüjlerde içlerine güller ektik. Bunu aynı zamanda güllerin çiğnememesi için de yaptık. Lastikleri ilçemizdeki lastikçi arkadaşlardan temin ediyoruz. Onlar da sağ olsunlar, Mut için büyük bir katkı sağlıyor” dedi.
Mersin’i kültür ve sanatta Avrupa’nın sayılı kentlerinden birisi yapmayı hedeflediklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetim anlayışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde yurttaşlara sanatın en güzel örneklerini sunuyor.

Kent merkezindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs gibi temalardaki resimlerle kuşatan Büyükşehir ekipleri, merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nde de araçların atık lastiklerini sanata dönüştürüyor.

Büyükşehir ile kent merkezi renkleniyor
 
Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 34. Cadde’de kısa süre önce başlattığı grafiti çalışmalarını sahilde de sürdürmüştü.



Adnan Menderes sahil şeridindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı içerisinde atıl halde duran Cep Sineması’nın çevresini kapatan Büyükşehir, meydanı Özgecan Aslan, kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs temalı resimlerle kuşatmıştı.

Güven Bozkurt, Orhan Karakaplan ve İbrahim Tokaslan’dan oluşan üç sanatçının günler süren çalışmasıyla sahildeki grilik yerini çeşit çeşit renge bıraktı. Büyükşehir, kent merkezinin yanı sıra merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nin refüjlerini de renklendirdi.



Mut’ta da 350 lastik dönüştürülerek, refüjleri süsledi
 
62 bin 600 nüfuslu Mut İlçesi’nde “Her Güzel Şeyin Bir Başlangıcı Var” sloganıyla refüjlere bitki eken Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilçedeki araçların atık lastiklerini temin ederek, kendi atölyesinde sanata dönüştürüyor.

Lastikleri boyayıp rengarenk saksılara ve kuğulara dönüştüren ekipler, kısa süre içerisinde 350 araç lastiğini kentin refüjlerine yerleştirdi. İçerisine bitkiler ekilen saksılar çiçekleri koruma görevi görürken, aynı zamanda vatandaşlara da görsel bir şölen sunuyor. 



“İşe yaramayan, eski lastikleri toplayıp, dönüştürdük”
 
Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğü personellerinden Ahmet Cumali Kasap, ilçedeki atık lastikleri kendi imkanlarıyla sanata dönüştürdüklerini belirterek, “İşe yaramayan, eski lastikleri toplayıp, dönüştürdük. Çeşitli figürler meydana getirdik.

İnsanların yoğun geçiş alanı olan refüjlerde içlerine güller ektik. Bunu aynı zamanda güllerin çiğnememesi için de yaptık. Lastikleri ilçemizdeki lastikçi arkadaşlardan temin ediyoruz. Onlar da sağ olsunlar, Mut için büyük bir katkı sağlıyor” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.