Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesine Doçent Başkan Adayı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2019 - 23:04, Güncelleme: 25.12.2019 - 23:04 3161+ kez okundu.
 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesine Doçent Başkan Adayı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesinin 11-12 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek 11. Dönem olağan genel kurul öncesinde Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Alkan Alkaya, İlkeli Mühendisler Platformu adına yeni dönemde başkanlık adaylığını açıkladı. Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen ve yoğun bir kalabalığın katıldığı toplantı ile adaylığını açıklayan Alkaya, seçim bildirgesini okudu. Alkaya’ya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı bir çok meslek odası başkanı, EMO Mersin şubenin önceki dönem başkanları ve EMO üyesi olan çok sayıda Elektrik-Elektronik mühendisi destek verdi. Doç. Dr. ALKAN Alkaya Kimdir? 25 Eylül 1979 yılında Hatay`ın İskenderun ilçesinde doğdu. İlk-orta-lise öğrenimini iskenderunda tamamladı.1996 yılında girdiği Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2001 yılında Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne araştırma görevlisi olarak girmeye hak kazandı. 2002 yılında mersin üniversitesi fen bilimleri enstitüsünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2005 yılında tamamladı. 2006 yılında Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü kontrol ve kumanda sistemleri anabilim dalında başladığı Doktora eğitimini 2012 yılında tamamladı. TÜBİTAK 2219-yurt dışı doktora sonrası araştırma bursu kapsamında 2012-2013 tarihleri arasında misafir araştırmacı olarak 1 yıl boyunca İngilterede (University of Stratclyde, Department of Electronic and Electrical Engineering, Industrial Control Center) bulundu. 2013 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2018 yılında Üniversiteler Arası Kurul (UAK) tarafından Doçent unvanını aldı. Başlıca  çalışma alanları: Elektrikli araçlar, Doğrusal olmayan kontrol sistemleri, Yenilenebilir enerji kaynakları olarak verilebilir. Ulusal ve Uluslararası bir çok yayına ve atıflara sahiptir.cElektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde; 4. Dönem yönetim kurulu üyesi, 5. Dönem sayman üye, 6. Dönem sayman üye, 7. Dönem yazman üye, 8. Dönem başkan yrd., 9. Dönem başkan yrd., görevlerinde bulundu. Bu süre zarfında, EMO Mersin şubenin başta eğitim, oda-üniversite-sanayi, enerji, emogenç, gibi birçok komisyonlarında aktif görevlerde bulundu. Uzun yıllar Mersin Şubede MİSEM`den sorumlu yönetim kurulu üyesi görevini yürüttü. EMO bünyesinde düzenlenen bir çok sempozyum ve kongrede yürütme,düzenleme ve bilim kurullarında görevler aldı. EMO Mersin Şube Enerji Komisyonu, Oda -Üniversite-Sanayi komisyonu, EMO merkez daimi komisyonlarında ve elektrik mühendisliği dergisi yayın kurulunda aktif görevler yürüten Alkaya, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır. 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesinin 11-12 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek 11. Dönem olağan genel kurul öncesinde Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Alkan Alkaya, İlkeli Mühendisler Platformu adına yeni dönemde başkanlık adaylığını açıkladı.

Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen ve yoğun bir kalabalığın katıldığı toplantı ile adaylığını açıklayan Alkaya, seçim bildirgesini okudu.

Alkaya’ya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı bir çok meslek odası başkanı, EMO Mersin şubenin önceki dönem başkanları ve EMO üyesi olan çok sayıda Elektrik-Elektronik mühendisi destek verdi.

Doç. Dr. ALKAN Alkaya Kimdir?

25 Eylül 1979 yılında Hatay`ın İskenderun ilçesinde doğdu. İlk-orta-lise öğrenimini iskenderunda tamamladı.1996 yılında girdiği Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldu.

2001 yılında Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne araştırma görevlisi olarak girmeye hak kazandı.

2002 yılında mersin üniversitesi fen bilimleri enstitüsünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2005 yılında tamamladı.

2006 yılında Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü kontrol ve kumanda sistemleri anabilim dalında başladığı Doktora eğitimini 2012 yılında tamamladı.

TÜBİTAK 2219-yurt dışı doktora sonrası araştırma bursu kapsamında 2012-2013 tarihleri arasında misafir araştırmacı olarak 1 yıl boyunca İngilterede (University of Stratclyde, Department of Electronic and Electrical Engineering, Industrial Control Center) bulundu.

2013 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2018 yılında Üniversiteler Arası Kurul (UAK) tarafından Doçent unvanını aldı.

Başlıca  çalışma alanları: Elektrikli araçlar, Doğrusal olmayan kontrol sistemleri, Yenilenebilir enerji kaynakları olarak verilebilir. Ulusal ve Uluslararası bir çok yayına ve atıflara sahiptir.cElektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde; 4. Dönem yönetim kurulu üyesi, 5. Dönem sayman üye, 6. Dönem sayman üye, 7. Dönem yazman üye, 8. Dönem başkan yrd., 9. Dönem başkan yrd., görevlerinde bulundu.

Bu süre zarfında, EMO Mersin şubenin başta eğitim, oda-üniversite-sanayi, enerji, emogenç, gibi birçok komisyonlarında aktif görevlerde bulundu.

Uzun yıllar Mersin Şubede MİSEM`den sorumlu yönetim kurulu üyesi görevini yürüttü. EMO bünyesinde düzenlenen bir çok sempozyum ve kongrede yürütme,düzenleme ve bilim kurullarında görevler aldı.

EMO Mersin Şube Enerji Komisyonu, Oda -Üniversite-Sanayi komisyonu, EMO merkez daimi komisyonlarında ve elektrik mühendisliği dergisi yayın kurulunda aktif görevler yürüten Alkaya, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.