"Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" semineri

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2020 - 14:18, Güncelleme: 23.06.2020 - 14:18 3112+ kez okundu.
 

"Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" semineri

"Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" semineri - InsideChains Üst Yöneticisi Cristina Dolan: - "KOBİ'ler ve mikro işletmeler, dünya ekonomisi için son derece önemli. Oranlar ülkeden ülkeye değişse de var olan işletmelerin ezici çoğunluğu bu tür işletmelerden oluşuyor" - "İçinden geçtiğimiz salgın süreci gibi türbülanslı dönemlerde finansal teknolojilerin yoğun bir şekilde kullanımı sadece fintech şirketleri için değil, finansmana ihtiyaç duyan küçük şirketler, tüketiciler ve ekonominin geneli için yeni fırsatlar yaratıyor"İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi'nin, Akbank'ın sponsorluğunda hayata geçirdiği "Sabancı Üniversitesi Center of Excellence in Finance"in (CEF) seminer serisi online olarak gerçekleştirildi. Akbank açıklamasına göre, "Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" başlıklı online seminerde; salgın döneminin kısa ve uzun vadedeki etkileri, bu süreçte finansal teknolojilerin kullanımı ve KOBİ'lerin izleyebileceği yol haritaları ele alındı. Açıklamada görüşlerine yer verilen InsideChains Üst Yöneticisi (CEO) Cristina Dolan, KOBİ'lerin ve mikro işletmelerin dünya ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Oranlar ülkeden ülkeye değişse de var olan işletmelerin ezici çoğunluğu bu tür işletmelerden oluşuyor. Ek olarak, bu işletmeler toplam istihdamın içerisinde de önemli bir yer tutuyor. Buna rağmen, KOBİ'ler ve mikro işletmeler hızlı bir şekilde büyümek için ihtiyaç duydukları finansal kaynaklardan yoksun. Bunun ana sebebi, bu tür işletmelerin çok farklı iş alanlarında faaliyet göstermelerinin ve kullandıkları iş modellerinin büyük işletmelerin kullandıkları iş modellerinden farklı olmasının yol açtığı asimetrik bilgi problemi. Daha da önemlisi, bu tür işletmelerin ihtiyaç duydukları sermaye miktarlarının küçüklüğünün geleneksel bankaların maliyetli analiz süreçleri tarafından hizmet edilmeye uygun olmaması.Finansal teknolojiler ve fintech alanı bu noktada devreye girerek, sundukları bağlantısallık olanakları, veriye erişim ve analiz imkanları ile KOBİ'ler ve mikro işletmelerin operasyonel risklerini çok daha etkin bir şekilde anlamayı mümkün kılıyor. Özellikle içinden geçtiğimiz salgın süreci gibi türbülanslı dönemlerde finansal teknolojilerin yoğun bir şekilde kullanımı sadece fintech şirketleri için değil, finansmana ihtiyaç duyan küçük şirketler, tüketiciler ve ekonominin geneli için yeni fırsatlar yaratıyor."Muhabir : Tolga YanıkYayınlayan : Hasan Arslan

"Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" semineri

- InsideChains Üst Yöneticisi Cristina Dolan: - "KOBİ'ler ve mikro işletmeler, dünya ekonomisi için son derece önemli. Oranlar ülkeden ülkeye değişse de var olan işletmelerin ezici çoğunluğu bu tür işletmelerden oluşuyor" - "İçinden geçtiğimiz salgın süreci gibi türbülanslı dönemlerde finansal teknolojilerin yoğun bir şekilde kullanımı sadece fintech şirketleri için değil, finansmana ihtiyaç duyan küçük şirketler, tüketiciler ve ekonominin geneli için yeni fırsatlar yaratıyor"

İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi'nin, Akbank'ın sponsorluğunda hayata geçirdiği "Sabancı Üniversitesi Center of Excellence in Finance"in (CEF) seminer serisi online olarak gerçekleştirildi.

Akbank açıklamasına göre, "Kovid-19, Finansal Teknolojiler ve KOBİ'ler" başlıklı online seminerde; salgın döneminin kısa ve uzun vadedeki etkileri, bu süreçte finansal teknolojilerin kullanımı ve KOBİ'lerin izleyebileceği yol haritaları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen InsideChains Üst Yöneticisi (CEO) Cristina Dolan, KOBİ'lerin ve mikro işletmelerin dünya ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Oranlar ülkeden ülkeye değişse de var olan işletmelerin ezici çoğunluğu bu tür işletmelerden oluşuyor. Ek olarak, bu işletmeler toplam istihdamın içerisinde de önemli bir yer tutuyor. Buna rağmen, KOBİ'ler ve mikro işletmeler hızlı bir şekilde büyümek için ihtiyaç duydukları finansal kaynaklardan yoksun. Bunun ana sebebi, bu tür işletmelerin çok farklı iş alanlarında faaliyet göstermelerinin ve kullandıkları iş modellerinin büyük işletmelerin kullandıkları iş modellerinden farklı olmasının yol açtığı asimetrik bilgi problemi. Daha da önemlisi, bu tür işletmelerin ihtiyaç duydukları sermaye miktarlarının küçüklüğünün geleneksel bankaların maliyetli analiz süreçleri tarafından hizmet edilmeye uygun olmaması.

Finansal teknolojiler ve fintech alanı bu noktada devreye girerek, sundukları bağlantısallık olanakları, veriye erişim ve analiz imkanları ile KOBİ'ler ve mikro işletmelerin operasyonel risklerini çok daha etkin bir şekilde anlamayı mümkün kılıyor. Özellikle içinden geçtiğimiz salgın süreci gibi türbülanslı dönemlerde finansal teknolojilerin yoğun bir şekilde kullanımı sadece fintech şirketleri için değil, finansmana ihtiyaç duyan küçük şirketler, tüketiciler ve ekonominin geneli için yeni fırsatlar yaratıyor."

Muhabir : Tolga Yanık
Yayınlayan : Hasan Arslan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.