Namrun Kalesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2020 - 13:32, Güncelleme: 02.03.2020 - 13:32 4248+ kez okundu.
 

Namrun Kalesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Namrun Kalesi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu gözetiminde Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ilçeye bağlı Çayırekinliği Mahallesi'ndeki tarihi kalenin bakım ve onarımı amacıyla yapılan çalışmalar tamamlandı. Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım, yaptığı açıklamada kalede yapılan restorasyon çalışmalarının yanı sıra, yürüme yolları ve merdivenlerin yapıldığını belirtti. Kalenin şimdilik ziyarete kapalı olduğunu ifade eden Yıldırım, açılışın önümüzdeki süreçte yapılacağını kaydetti. Yıldırım, kalenin, ilçe ve bölge turizmine son derece önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Namrun Kalesi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi.

Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu gözetiminde Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ilçeye bağlı Çayırekinliği Mahallesi'ndeki tarihi kalenin bakım ve onarımı amacıyla yapılan çalışmalar tamamlandı.



Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım, yaptığı açıklamada kalede yapılan restorasyon çalışmalarının yanı sıra, yürüme yolları ve merdivenlerin yapıldığını belirtti.



Kalenin şimdilik ziyarete kapalı olduğunu ifade eden Yıldırım, açılışın önümüzdeki süreçte yapılacağını kaydetti.

Yıldırım, kalenin, ilçe ve bölge turizmine son derece önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.