Mersin'de barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek kişilik eylem

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2020 - 15:30, Güncelleme: 24.06.2020 - 15:30 3564+ kez okundu.
 

Mersin'de barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek kişilik eylem

Mersin'de barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek kişilik eylem MERSİN (AA) - Mersin'de bir avukat, barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek başına eylem yaptı.Mersin Barosu avukatlarından İzzet Yıldırım, adliye bahçesindeki eyleminde "Fransa, Almanya, ABD, İngiltere'de de mevcut olan çoklu baro sistemine evet" yazılı döviz taşıdı.Dövizine, değişiklik talebindeki gerekçeleri de yazan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son baro seçimlerinde kendi düşüncesini yansıtan bir aday bulamadığı için oy kullanmadığını söyledi.Yıldırım, 785 meslektaşının da baro seçimlerine katılmadığını iddia ederek, "Birden çok baro olursa her avukatın kendi düşüncelerini, hayallerini, ideallerini paylaşabileceği bir baro olacağına inanıyorum. Bu nedenle buradayım." dedi.Çoklu baro sisteminin birçok ülkede uygulandığını vurgulayan Yıldırım, "Paris'te en küçük baronun 9, en büyük baronun 25 bin üyesi var. Mersin'de de birden fazla baro olmalıdır. Düzenlemeyle alakalı taslağın henüz bir maddesi bile ortada yokken bunun neyine itiraz ediyorsunuz? Ortada olmayan bir şeye itiraz edemezsiniz." diye konuştu.Yıldırım, baroların avukatların ve hukuk fakültelerinin sorunlarına yoğunlaşması gerektiğini savunarak, eylemine gün boyu devam edeceğini aktardı.Muhabir : Sezgin PancarYayınlayan : İbrahim Erikan

Mersin'de barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek kişilik eylem

MERSİN (AA) - Mersin'de bir avukat, barolarla ilgili düzenlemeye destek için tek başına eylem yaptı.

Mersin Barosu avukatlarından İzzet Yıldırım, adliye bahçesindeki eyleminde "Fransa, Almanya, ABD, İngiltere'de de mevcut olan çoklu baro sistemine evet" yazılı döviz taşıdı.

Dövizine, değişiklik talebindeki gerekçeleri de yazan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son baro seçimlerinde kendi düşüncesini yansıtan bir aday bulamadığı için oy kullanmadığını söyledi.

Yıldırım, 785 meslektaşının da baro seçimlerine katılmadığını iddia ederek, "Birden çok baro olursa her avukatın kendi düşüncelerini, hayallerini, ideallerini paylaşabileceği bir baro olacağına inanıyorum. Bu nedenle buradayım." dedi.

Çoklu baro sisteminin birçok ülkede uygulandığını vurgulayan Yıldırım, "Paris'te en küçük baronun 9, en büyük baronun 25 bin üyesi var. Mersin'de de birden fazla baro olmalıdır. Düzenlemeyle alakalı taslağın henüz bir maddesi bile ortada yokken bunun neyine itiraz ediyorsunuz? Ortada olmayan bir şeye itiraz edemezsiniz." diye konuştu.

Yıldırım, baroların avukatların ve hukuk fakültelerinin sorunlarına yoğunlaşması gerektiğini savunarak, eylemine gün boyu devam edeceğini aktardı.

Muhabir : Sezgin Pancar
Yayınlayan : İbrahim Erikan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.