Adana Valiliği, "Sıfır Atık Belgesi" aldı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2020 - 15:04, Güncelleme: 03.03.2020 - 15:04 3821+ kez okundu.
 

Adana Valiliği, "Sıfır Atık Belgesi" aldı

Adana Valiliği, "Sıfır Atık Belgesi" aldı ADANA (AA) - Adana Valiliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında "Sıfır Atık Belgesi" aldı.Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda projenin uygulamaya koyulduğu ilk andan itibaren yapılan faaliyetler detaylarıyla ele alındı.Demirtaş, çevre bilincinin her şeyden önce bir kültür göstergesi olduğunu belirterek, "Günümüzde tüm dünyada bilinçli tüketim ve bilinçli ayrıştırmanın esas olduğu yaşam biçiminin model alınması gerekmektedir. İsrafın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması projemizde temel hedefimizdir. Bizler tüm kurumlarımızla iş birliği içinde atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma gayesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.Toplantıda, projenin yönetmeliği gereği Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan Adana Valiliğinin belgesi, Demirtaş'a takdim edildi.Muhabir : Bekir Ömer FansaYayınlayan : İbrahim Erikan

Adana Valiliği, "Sıfır Atık Belgesi" aldı

ADANA (AA) - Adana Valiliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında "Sıfır Atık Belgesi" aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda projenin uygulamaya koyulduğu ilk andan itibaren yapılan faaliyetler detaylarıyla ele alındı.

Demirtaş, çevre bilincinin her şeyden önce bir kültür göstergesi olduğunu belirterek, "Günümüzde tüm dünyada bilinçli tüketim ve bilinçli ayrıştırmanın esas olduğu yaşam biçiminin model alınması gerekmektedir. İsrafın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması projemizde temel hedefimizdir. Bizler tüm kurumlarımızla iş birliği içinde atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma gayesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, projenin yönetmeliği gereği Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan Adana Valiliğinin belgesi, Demirtaş'a takdim edildi.

Muhabir : Bekir Ömer Fansa
Yayınlayan : İbrahim Erikan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.