Erdemli'de Kontrollü Normalleşme Sürecinde Eklem Hastalarına Özel Yol

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 17:21, Güncelleme: 22.06.2020 - 17:21 3104+ kez okundu.
 

Erdemli'de Kontrollü Normalleşme Sürecinde Eklem Hastalarına Özel Yol

Erdemli Belediyesi, yaptığı düzenlemelerle hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Erdemli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sahil düzenlemeleri kapsamında eklem hastalarına özel yol yaptı. Belediye Kongre Merkezi ile İlçe Jandarma Komutanlığı arasında yapımı devam eden 1 km uzunluğundaki yürüyüş yolu bittiği zaman, eklem rahatsızlığı çekenlere büyük kolaylık sağlayacak. 5 m eninde 2 farklı renkte 2 farklı banttan oluşacak olan sentetik çim yürüyüş yolu, Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında vatandaşların kullanımına sunuluyor. Eklem rahatsızlığı çeken vatandaşlar, sentetik çimin üzerine serilen özel kum sayesinde konforlu ve rahat bir yürüyüş yapacaklar. Eklem rahatsızlığı olan vatandaşların sert zeminde yürümelerinin kolaylaşacağına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu, “İnsanlarımızın nefes alabileceği alanları vatandaşımızın kullanımına sunduk. Üç buçuk dönümlük bir alanda peyzaj düzenlemesi yaptık. Burada yürüyüş yollarımız,  bisiklet yollarımız, koşu yollarımız,  yeme içme alanlarımız, spor merkezlerimiz, plajlarımız yani vatandaşlarımızın ciddi manada kullanabileceği alanlar oluşturduk. Tabi gelinen süreçte ihtiyaçların değiştiğini görüyoruz. Orta yaş gurubundaki insanlarımızın birçoğunun eklem problemleri var. Eklem problemleri olan vatandaşlarımızın sert zeminde yürümeleri çok mümkün olamıyor. İşte bu noktada, orta yaş gurubunda olan ve eklem problemleri yaşayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına, onlarında bu sahil güzelliğinden faydalanması adına bu sistemi hayata geçirdik. Yakın zamanda inşallah bitecek. Bu manadan Erdemlimize önemli bir hizmet kazandıracağız. Sert zeminde yürümesi mümkün olmayan vatandaşlarımızın, tartan pistte bu halı sahada yürüyüş yapma ve koşu yapma şansları olacak. Erdemlimize inşallah güzel bir hizmet kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Erdemli Belediyesi, yaptığı düzenlemelerle hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Erdemli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sahil düzenlemeleri kapsamında eklem hastalarına özel yol yaptı.

Belediye Kongre Merkezi ile İlçe Jandarma Komutanlığı arasında yapımı devam eden 1 km uzunluğundaki yürüyüş yolu bittiği zaman, eklem rahatsızlığı çekenlere büyük kolaylık sağlayacak.

5 m eninde 2 farklı renkte 2 farklı banttan oluşacak olan sentetik çim yürüyüş yolu, Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında vatandaşların kullanımına sunuluyor.



Eklem rahatsızlığı çeken vatandaşlar, sentetik çimin üzerine serilen özel kum sayesinde konforlu ve rahat bir yürüyüş yapacaklar.

Eklem rahatsızlığı olan vatandaşların sert zeminde yürümelerinin kolaylaşacağına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu, “İnsanlarımızın nefes alabileceği alanları vatandaşımızın kullanımına sunduk.



Üç buçuk dönümlük bir alanda peyzaj düzenlemesi yaptık. Burada yürüyüş yollarımız,  bisiklet yollarımız, koşu yollarımız,  yeme içme alanlarımız, spor merkezlerimiz, plajlarımız yani vatandaşlarımızın ciddi manada kullanabileceği alanlar oluşturduk.



Tabi gelinen süreçte ihtiyaçların değiştiğini görüyoruz. Orta yaş gurubundaki insanlarımızın birçoğunun eklem problemleri var. Eklem problemleri olan vatandaşlarımızın sert zeminde yürümeleri çok mümkün olamıyor.



İşte bu noktada, orta yaş gurubunda olan ve eklem problemleri yaşayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına, onlarında bu sahil güzelliğinden faydalanması adına bu sistemi hayata geçirdik. Yakın zamanda inşallah bitecek.



Bu manadan Erdemlimize önemli bir hizmet kazandıracağız. Sert zeminde yürümesi mümkün olmayan vatandaşlarımızın, tartan pistte bu halı sahada yürüyüş yapma ve koşu yapma şansları olacak. Erdemlimize inşallah güzel bir hizmet kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.