Mersin'de kadın otobüs şoförleri zorlu yayla seferlerine başladı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.08.2020 - 12:20, Güncelleme: 23.08.2020 - 12:20 3814+ kez okundu.
 

Mersin'de kadın otobüs şoförleri zorlu yayla seferlerine başladı

Mersin'de kadın otobüs şoförleri zorlu yayla seferlerine başladı MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli 5 kadın otobüs şoförü yayla seferlerinde de görev alıyor.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent içindeki seferlerini başarıyla yerine getiren kadın şoförler, artık zorlu yayla yollarında da yolcu taşıyor. Kadın şoförler Gözne, Ayvagediği, Arslanköy, Bekiralanı ve Civanyaylağı mahalle hatlarının dar, eğimli ve rampa olan yollarında sefer yapıyor.Açıklamada, görüşlerine yer verilen kadın şoförlerden Sultan Yüksel, yayla seferlerine çıktığından beri çok güzel tepkiler aldığını belirtti. Bu görevi yapmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Yüksel, "Soğucak-Bekiralanı yaylasına çalışıyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını insanlara ispatlamak çok güzel." ifadesini kullandı. Zekiye Murat ise işini severek yaptığını belirterek, aldığı tepkilerin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.Melek Uysal da ilkokulu okuduğu mahalle hattında şoförlük yapmaya başladığını aktararak, şöyle konuştu:"Kendi okulumun altındaki yoldan geçerken çok duygulandım. Yıllar geçmişti, her şey değişmişti ama kadının gücü hiçbir zaman değişmemişti. Bir kadın olarak her yerde her şekilde, her imkanda, şartları zorlayarak çalışabilirim. Bana olan güveni boşa çıkarmamak için ne gerekiyorsa yaparım."Betül Arslankılıç ise kadınlara bu imkanın verilmesinden dolayı gurur duyduğunu kaydetti.Muhabir : Mustafa Ünal UysalYayınlayan : Şükran Yücel

Mersin'de kadın otobüs şoförleri zorlu yayla seferlerine başladı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli 5 kadın otobüs şoförü yayla seferlerinde de görev alıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent içindeki seferlerini başarıyla yerine getiren kadın şoförler, artık zorlu yayla yollarında da yolcu taşıyor.

Kadın şoförler Gözne, Ayvagediği, Arslanköy, Bekiralanı ve Civanyaylağı mahalle hatlarının dar, eğimli ve rampa olan yollarında sefer yapıyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen kadın şoförlerden Sultan Yüksel, yayla seferlerine çıktığından beri çok güzel tepkiler aldığını belirtti.

Bu görevi yapmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Yüksel, "Soğucak-Bekiralanı yaylasına çalışıyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını insanlara ispatlamak çok güzel." ifadesini kullandı.

Zekiye Murat ise işini severek yaptığını belirterek, aldığı tepkilerin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Melek Uysal da ilkokulu okuduğu mahalle hattında şoförlük yapmaya başladığını aktararak, şöyle konuştu:

"Kendi okulumun altındaki yoldan geçerken çok duygulandım. Yıllar geçmişti, her şey değişmişti ama kadının gücü hiçbir zaman değişmemişti. Bir kadın olarak her yerde her şekilde, her imkanda, şartları zorlayarak çalışabilirim. Bana olan güveni boşa çıkarmamak için ne gerekiyorsa yaparım."

Betül Arslankılıç ise kadınlara bu imkanın verilmesinden dolayı gurur duyduğunu kaydetti.

Muhabir : Mustafa Ünal Uysal
Yayınlayan : Şükran Yücel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.