Başkan Tarhan’dan Yeni İmar Planı Turları

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.06.2020 - 12:30, Güncelleme: 20.06.2020 - 12:30 2866+ kez okundu.
 

Başkan Tarhan’dan Yeni İmar Planı Turları

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye bürokratlarıyla birlikte kent dinamikleri ve yatırımcılarla gerçekleştirdiği buluşmalarda yeni uygulama İmar Planını anlatıyor. Projenin ayrıntıları ve süreci hakkında bilgiler verilen buluşmalarda kent dinamiklerinin görüş ve önerileri de doğrudan alınmış oluyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çeşitli ziyaretler yaparak, son dönemde tamamlanan uygulama imar planı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler ve bilgilendirmelerde bulunuyor. Daha önce belediye meclis üyelerine ve mahalle muhtarlarına anlatılan yeni imar planıyla ilgili yapılan düzenlemeler, ilgili kurum ve yatırımcılara anlatılarak doğru bilgilendirme yapılması sağlanıyor. Başkan Tarhan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, Plan ve Proje Müdürü Anıl Orhan, İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylam ve Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı’nın da katıldığı ziyaretlerde, plan kararları ve koşulları hakkında bilgiler aktarılırken, düzenlemelerle ilgili sorulara ilk ağızdan yanıt veriliyor. Bundan sonra sürdürülecek meclisin gündemine getirilecek imar planı çalışmaları hakkında da bilgiler aktarılıyor. Mezitli sınırları içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi nezdinde sürdürülen diğer mekânsal planlama çalışmaları hakkında da değerlendirmeler bilgilendirmeler yapılıyor. İlçemizde faaliyette bulunan birçok yapı müteahhidi, yapı denetim firması yetkilileri ve ilgililerin katıldığı toplantıda planlama süreçlerinin yanı sıra küçük sanayi sitesi ihtiyacı, Mezitli kent meydanı özel proje çalışmaları, yapı ruhsat ve genel iskan konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuluyor. Mezitli için en doğru planın yapılmasının yanı sıra hazırlanan Uygulama İmar Planının ilk ağızdan en doğru şekilde anlatılmasını için kentin tüm dinamiklerine anlatabilmek adına görüşmeler yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli de daha kaliteli, daha yaşanılabilir, altyapı sorunları giderilmiş kentsel mekanlar yaratmak üzere hazırladığımız Uygulama İmar Planını ilgili kesimlere doğrudan anlatmak istiyoruz. İlgili tüm kesimler, üzerime düşen görev ve sorumlulukların kurallar çerçevesinde yerine getirilmesinin için de önemli olan bu buluşmalarımız son derece ufuk açıcı fikirlerin de ortaya çıkmasına yol açıyor. Özellikle kentimizin acil çözülmesi gereken sorunlarıyla ilgili yapılacakları anlatıyoruz. Son derece verimli çalışma oluyor. En doğru Uygulama İmar Planının ortaya çıkması için tüm kesimleri sürecin içerisine katıyoruz. Çok yararlı buluşmalarımız oldu. Mezitlililerin, sürece olacak olan katkılarını doğrudan duyma imkanı da buluyoruz. Sürece katkı sunan, fikirlerini paylaşan tüm vatandaşlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye bürokratlarıyla birlikte kent dinamikleri ve yatırımcılarla gerçekleştirdiği buluşmalarda yeni uygulama İmar Planını anlatıyor.

Projenin ayrıntıları ve süreci hakkında bilgiler verilen buluşmalarda kent dinamiklerinin görüş ve önerileri de doğrudan alınmış oluyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çeşitli ziyaretler yaparak, son dönemde tamamlanan uygulama imar planı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler ve bilgilendirmelerde bulunuyor.



Daha önce belediye meclis üyelerine ve mahalle muhtarlarına anlatılan yeni imar planıyla ilgili yapılan düzenlemeler, ilgili kurum ve yatırımcılara anlatılarak doğru bilgilendirme yapılması sağlanıyor.

Başkan Tarhan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, Plan ve Proje Müdürü Anıl Orhan, İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylam ve Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı’nın da katıldığı ziyaretlerde, plan kararları ve koşulları hakkında bilgiler aktarılırken, düzenlemelerle ilgili sorulara ilk ağızdan yanıt veriliyor.

Bundan sonra sürdürülecek meclisin gündemine getirilecek imar planı çalışmaları hakkında da bilgiler aktarılıyor.



Mezitli sınırları içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi nezdinde sürdürülen diğer mekânsal planlama çalışmaları hakkında da değerlendirmeler bilgilendirmeler yapılıyor.

İlçemizde faaliyette bulunan birçok yapı müteahhidi, yapı denetim firması yetkilileri ve ilgililerin katıldığı toplantıda planlama süreçlerinin yanı sıra küçük sanayi sitesi ihtiyacı, Mezitli kent meydanı özel proje çalışmaları, yapı ruhsat ve genel iskan konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuluyor.



Mezitli için en doğru planın yapılmasının yanı sıra hazırlanan Uygulama İmar Planının ilk ağızdan en doğru şekilde anlatılmasını için kentin tüm dinamiklerine anlatabilmek adına görüşmeler yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli de daha kaliteli, daha yaşanılabilir, altyapı sorunları giderilmiş kentsel mekanlar yaratmak üzere hazırladığımız Uygulama İmar Planını ilgili kesimlere doğrudan anlatmak istiyoruz.

İlgili tüm kesimler, üzerime düşen görev ve sorumlulukların kurallar çerçevesinde yerine getirilmesinin için de önemli olan bu buluşmalarımız son derece ufuk açıcı fikirlerin de ortaya çıkmasına yol açıyor.



Özellikle kentimizin acil çözülmesi gereken sorunlarıyla ilgili yapılacakları anlatıyoruz. Son derece verimli çalışma oluyor.

En doğru Uygulama İmar Planının ortaya çıkması için tüm kesimleri sürecin içerisine katıyoruz. Çok yararlı buluşmalarımız oldu.



Mezitlililerin, sürece olacak olan katkılarını doğrudan duyma imkanı da buluyoruz. Sürece katkı sunan, fikirlerini paylaşan tüm vatandaşlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.