Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2020 - 11:50, Güncelleme: 06.03.2020 - 11:50 4265+ kez okundu.
 

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü OSMANİYE (AA) - Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya birer mesaj yayımladı.Durmuşoğlu, mesajında esareti tarih boyunca kabul etmeyen ecdadımızın Kurtuluş Savaşı'nı şanla şerefle kazandığını belirtti. Mesajında 7 Mart'ın bu destanın Kadirli'ye yansıyan yüzü olduğunu kaydeden Durmuşoğlu, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta görevlendirdiği Osman Tufan beyin önderliğinde başlayan kurtuluş harekatı sadece Kadirli'nin değil, bütün Çukurova'nın kurtuluşunda da öncülük etmiş, diğer bir deyişle Çukurova'nın hürriyet ve istiklal güneşi Kadirli'de doğmuştur." ifadesini kullandı.AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya da mesajında, Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Kadirli'nin kurtuluş mücadelesinde destan yazılan yer olduğunu kaydeden Kaya, ilçenin katliamlara, zorbalığa, yağmaya canı pahasına da olsa göğüs geren Çukurova'nın kurtuluşuna öncülük eden maneviyatı güçlü bir yer olduğunu ifade etti.Muhabir : Muzaffer ÇağlıyanerYayınlayan : İsmihan Özgüven

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü

OSMANİYE (AA) - Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya birer mesaj yayımladı.

Durmuşoğlu, mesajında esareti tarih boyunca kabul etmeyen ecdadımızın Kurtuluş Savaşı'nı şanla şerefle kazandığını belirtti.

Mesajında 7 Mart'ın bu destanın Kadirli'ye yansıyan yüzü olduğunu kaydeden Durmuşoğlu, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta görevlendirdiği Osman Tufan beyin önderliğinde başlayan kurtuluş harekatı sadece Kadirli'nin değil, bütün Çukurova'nın kurtuluşunda da öncülük etmiş, diğer bir deyişle Çukurova'nın hürriyet ve istiklal güneşi Kadirli'de doğmuştur." ifadesini kullandı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya da mesajında, Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kadirli'nin kurtuluş mücadelesinde destan yazılan yer olduğunu kaydeden Kaya, ilçenin katliamlara, zorbalığa, yağmaya canı pahasına da olsa göğüs geren Çukurova'nın kurtuluşuna öncülük eden maneviyatı güçlü bir yer olduğunu ifade etti.

Muhabir : Muzaffer Çağlıyaner
Yayınlayan : İsmihan Özgüven

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.