Ali Al Suleiman kimdir ? Özgeçmişi, Biyografisi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2020 - 13:11, Güncelleme: 19.06.2020 - 13:11 3523+ kez okundu.
 

Ali Al Suleiman kimdir ? Özgeçmişi, Biyografisi

Suriyeli Arap kökenli Türk çevirmen olan Ali Al Suleiman ya da Ali Mahmutoğlu 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Yazar ve gazeteci kimliği ile tanınan ve Sosyal Medyada büyük kitlelere hitap eden Ali Al Suleiman, 2003-2013 yılları arasında Suriye’nin Şam kentinde ilkokul, ortaokul ve ortaokul eğitimini tamamladı ve ayrıca Genel Eğitim Sertifikasını aldı.  2013 ve 2017 yılları arasında Şam Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan, mezun olarak okuldan ayrıldı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Edebiyatı'nda öğrenime başladı ve 2019 yılında mezun oldu. Türkiye'nin Lübnan Büyükelçiliğinde çevirmen olarak çalışan Ali Al Suleiman'ın, aynı zamanda birçok haber sitesinde haberleri yayınlanıyor ve köşe yazıları yazıyor. Katar Derneği gibi sivil toplum derneklerinin etkinliklerine de katılmakta olan El Süleyman, TRT dizisi Payitaht Abdulhamid başta olmak üzere birçok ünlü Türk dizisinin Arapça çeviri kadrosunda yer almıştır. Bu diziler Arap ülkelerinde yayınlanan Noor Play isimli dijital TV'de yayınlanmaktadır.
Suriyeli Arap kökenli Türk çevirmen olan Ali Al Suleiman ya da Ali Mahmutoğlu 1996 yılında İstanbul’da doğdu.

Yazar ve gazeteci kimliği ile tanınan ve Sosyal Medyada büyük kitlelere hitap eden Ali Al Suleiman, 2003-2013 yılları arasında Suriye’nin Şam kentinde ilkokul, ortaokul ve ortaokul eğitimini tamamladı ve ayrıca Genel Eğitim Sertifikasını aldı.

 2013 ve 2017 yılları arasında Şam Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan, mezun olarak okuldan ayrıldı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Edebiyatı'nda öğrenime başladı ve 2019 yılında mezun oldu.

Türkiye'nin Lübnan Büyükelçiliğinde çevirmen olarak çalışan Ali Al Suleiman'ın, aynı zamanda birçok haber sitesinde haberleri yayınlanıyor ve köşe yazıları yazıyor.

Katar Derneği gibi sivil toplum derneklerinin etkinliklerine de katılmakta olan El Süleyman, TRT dizisi Payitaht Abdulhamid başta olmak üzere birçok ünlü Türk dizisinin Arapça çeviri kadrosunda yer almıştır.

Bu diziler Arap ülkelerinde yayınlanan Noor Play isimli dijital TV'de yayınlanmaktadır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.