Adana'da 9 eski komiser yardımcısının FETÖ'den yargılanmasına devam edildi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 17:48, Güncelleme: 22.06.2020 - 17:48 2995+ kez okundu.
 

Adana'da 9 eski komiser yardımcısının FETÖ'den yargılanmasına devam edildi

Adana'da 9 eski komiser yardımcısının FETÖ'den yargılanmasına devam edildi ADANA (AA) - Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 2010'da yapılan Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı sorularını, örgütün mahrem imamlarından aldığı iddia edilen eski komiser yardımcısı tutuksuz 9 sanık hakkında açılan davanın duruşması görüldü.13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık D.E. FETÖ/PDY üyesi olmadığını ve tanık beyanlarını kabul etmediğini öne sürdü.FETÖ/PDY'nin mahrem emniyet yapılanmasında yer almadığını savunan sanık D.E, ''Komiser yardımcılığı sınav sorularını kimseden almadım. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Örgütsel bir konumum yoktur, beraatime karar verilmesini talep ederim.'' dedi.Diğer sanıklar da FETÖ/PDY üyesi olmadıklarını ileri sürerek beraatlerini istedi.Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaanın hazır edilmesi için dava dosyasının taraflarına tevdi edilmesi ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.Mahkeme heyeti de sanıkların mevcut hallerinin devamına ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.Muhabir : Abdulkerim S. B. TopaloğluYayınlayan : Murat Kaban

Adana'da 9 eski komiser yardımcısının FETÖ'den yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 2010'da yapılan Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı sorularını, örgütün mahrem imamlarından aldığı iddia edilen eski komiser yardımcısı tutuksuz 9 sanık hakkında açılan davanın duruşması görüldü.

13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık D.E. FETÖ/PDY üyesi olmadığını ve tanık beyanlarını kabul etmediğini öne sürdü.

FETÖ/PDY'nin mahrem emniyet yapılanmasında yer almadığını savunan sanık D.E, ''Komiser yardımcılığı sınav sorularını kimseden almadım. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Örgütsel bir konumum yoktur, beraatime karar verilmesini talep ederim.'' dedi.

Diğer sanıklar da FETÖ/PDY üyesi olmadıklarını ileri sürerek beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaanın hazır edilmesi için dava dosyasının taraflarına tevdi edilmesi ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Mahkeme heyeti de sanıkların mevcut hallerinin devamına ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Muhabir : Abdulkerim S. B. Topaloğlu
Yayınlayan : Murat Kaban

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.