Erdemli'de balıkçılara deniz kaplumbağaları eğitimi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2020 - 10:10, Güncelleme: 06.03.2020 - 10:10 3334+ kez okundu.
 

Erdemli'de balıkçılara deniz kaplumbağaları eğitimi

Erdemli'de balıkçılara deniz kaplumbağaları eğitimi MERSİN (AA) - Erdemli ilçesinde balıkçılar nesli tükenme tehdidi altında bulunan caretta caretta ve diğer deniz canlıları konusunda bilgilendirildi.Erdemli Balıkçı Barınağında, Türk Kızılay Erdemli Şubesi tarafından "Caretta Caretta Yuvası Erdemli Projesi" kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUYAM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, Türk Kızılayı Erdemli Şube Başkanı Necati Şevik, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Erdemli Belediyesi yetkilileri ve balıkçılar katıldı.Toplantıda denizlerdeki kirliliğe dikkat çeken DEKUYAM Müdürü Ergene, özellikle deniz kaplumbağalarının ölümüne neden olan plastik atık konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.Muhabir : Derviş ÇömezYayınlayan : İsmihan Özgüven

Erdemli'de balıkçılara deniz kaplumbağaları eğitimi

MERSİN (AA) - Erdemli ilçesinde balıkçılar nesli tükenme tehdidi altında bulunan caretta caretta ve diğer deniz canlıları konusunda bilgilendirildi.

Erdemli Balıkçı Barınağında, Türk Kızılay Erdemli Şubesi tarafından "Caretta Caretta Yuvası Erdemli Projesi" kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUYAM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, Türk Kızılayı Erdemli Şube Başkanı Necati Şevik, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Erdemli Belediyesi yetkilileri ve balıkçılar katıldı.

Toplantıda denizlerdeki kirliliğe dikkat çeken DEKUYAM Müdürü Ergene, özellikle deniz kaplumbağalarının ölümüne neden olan plastik atık konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.



Muhabir : Derviş Çömez
Yayınlayan : İsmihan Özgüven

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.