Dardanel, bu yıl 1 milyar TL ciro hedefliyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2020 - 17:04, Güncelleme: 06.01.2020 - 17:04 2529+ kez okundu.
 

Dardanel, bu yıl 1 milyar TL ciro hedefliyor

Dardanel, bu yıl 1 milyar TL ciro hedefliyor - 2020 hedefini 1 milyar TL ciro olarak açıklayan Dardanel, dönemde ton balığında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri haline dönüşmeyi hedefliyorİSTANBUL (AA) - Konserve ton balığını Türkiye’ye getiren ilk marka olan Dardanel, 2020’de bin 200 çalışanıyla 1 milyar TL'lik ciroya ulaşmayı hedefliyor. Dardanel açıklamasına göre, 1980'li yılların başında, Çanakkale bölgesinde paketlenmiş elma ve karides satmak için faaliyete geçmesi planlanan ancak daha sonra Vehbi Koç'un öngörüsü ve Niyazi Önen'in girişimciliğiyle tamamen deniz ürünlerine odaklanan Dardanel, konserve ton balığını Türkiye’ye getiren ilk marka oldu. Yalnızca iç pazara değil, Avrupa’nın birçok ülkesine de balık konservesi ihraç etmeye başlayan şirket, gelirlerinin yüzde 50’si için ihracata odaklandı. Hedeflerini yükselten, ciro ve ihracat rakamları hızla artan Dardanel, bin 200 çalışanıyla 2020’de 1 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı amaçlıyor. Tüketilen ton balığının yüzde 77’si de yüzde 55’lik pazar payına sahip olan Dardanel tesislerinden çıkıyor. 2019'da 700 milyon TL'yi aşkın bir ciroya ulaşan şirket, bu yeni dönemde ton balığında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri haline dönüşmeyi hedefliyor. Muhabir : Abdulselam DurdakYayınlayan : Hasan Arslan

Dardanel, bu yıl 1 milyar TL ciro hedefliyor

- 2020 hedefini 1 milyar TL ciro olarak açıklayan Dardanel, dönemde ton balığında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri haline dönüşmeyi hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Konserve ton balığını Türkiye’ye getiren ilk marka olan Dardanel, 2020’de bin 200 çalışanıyla 1 milyar TL'lik ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Dardanel açıklamasına göre, 1980'li yılların başında, Çanakkale bölgesinde paketlenmiş elma ve karides satmak için faaliyete geçmesi planlanan ancak daha sonra Vehbi Koç'un öngörüsü ve Niyazi Önen'in girişimciliğiyle tamamen deniz ürünlerine odaklanan Dardanel, konserve ton balığını Türkiye’ye getiren ilk marka oldu.

Yalnızca iç pazara değil, Avrupa’nın birçok ülkesine de balık konservesi ihraç etmeye başlayan şirket, gelirlerinin yüzde 50’si için ihracata odaklandı. Hedeflerini yükselten, ciro ve ihracat rakamları hızla artan Dardanel, bin 200 çalışanıyla 2020’de 1 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı amaçlıyor.

Tüketilen ton balığının yüzde 77’si de yüzde 55’lik pazar payına sahip olan Dardanel tesislerinden çıkıyor. 2019'da 700 milyon TL'yi aşkın bir ciroya ulaşan şirket, bu yeni dönemde ton balığında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri haline dönüşmeyi hedefliyor.

Muhabir : Abdulselam Durdak
Yayınlayan : Hasan Arslan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.