Mersin'de evlerin yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle renkleniyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2020 - 14:06, Güncelleme: 23.06.2020 - 14:06 3237+ kez okundu.
 

Mersin'de evlerin yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle renkleniyor

Mersin'de evlerin yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle renkleniyor MERSİN (AA) - Mersin'de, Toroslar Belediyesince hayata geçirilen "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi" projesiyle dünyaca ünlü ressamların eserleri, bir mahalledeki evlerin duvarlarını süsleyecek.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında iki yıl önce Akbelen Bulvarı'nda uygulanan toplu konut binalarının renklendirilmesinin ardından, bu kez de Güneykent Mahallesi'ndeki evlerin dış cepheleri için çalışma başlatıldı.Ressam Nazife Bilgin Hazar, boyaları eskimiş bir apartmanın dış cephesinde "reprodüksiyon" işlemiyle dünyaca ünlü Ressam Frida Kahlo'nun "Ben ve Maymun" adlı eserini resmetmeye başladı.Açıklamada, görüşlerine yer verilen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, eskiyen ve yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle süsleyerek bölgeye bambaşka bir görünüm kazandıracaklarını belirtti. Projenin kent estetiğini ön plana çıkardığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:"Duvar sanatı, en iyi anlatım sanatıdır. Sanatı insanların ayağına getiriyoruz. Ressam Nazife Bilgin Hazar'ın elinde hayat bulan Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının ardından dış cephe renklendirme çalışmasını Güneykent Mahallesi'ndeki konutlarda başlattık. Binalardaki grileşmenin verdiği soğuk görüntüyü ortadan kaldırmak istedik. Sanatsal ve estetik dokunuşlarla Toroslar'ımızın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz."Muhabir : Serkan AvcıYayınlayan : Şükran Yücel

Mersin'de evlerin yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle renkleniyor

MERSİN (AA) - Mersin'de, Toroslar Belediyesince hayata geçirilen "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi" projesiyle dünyaca ünlü ressamların eserleri, bir mahalledeki evlerin duvarlarını süsleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında iki yıl önce Akbelen Bulvarı'nda uygulanan toplu konut binalarının renklendirilmesinin ardından, bu kez de Güneykent Mahallesi'ndeki evlerin dış cepheleri için çalışma başlatıldı.

Ressam Nazife Bilgin Hazar, boyaları eskimiş bir apartmanın dış cephesinde "reprodüksiyon" işlemiyle dünyaca ünlü Ressam Frida Kahlo'nun "Ben ve Maymun" adlı eserini resmetmeye başladı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, eskiyen ve yıpranan duvarları ünlü ressamların eserleriyle süsleyerek bölgeye bambaşka bir görünüm kazandıracaklarını belirtti.

Projenin kent estetiğini ön plana çıkardığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Duvar sanatı, en iyi anlatım sanatıdır. Sanatı insanların ayağına getiriyoruz. Ressam Nazife Bilgin Hazar'ın elinde hayat bulan Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının ardından dış cephe renklendirme çalışmasını Güneykent Mahallesi'ndeki konutlarda başlattık. Binalardaki grileşmenin verdiği soğuk görüntüyü ortadan kaldırmak istedik. Sanatsal ve estetik dokunuşlarla Toroslar'ımızın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz."

Muhabir : Serkan Avcı
Yayınlayan : Şükran Yücel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.