Adana'daki FETÖ davasında yargılanan 5 sanıktan birine hapis cezası

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2020 - 15:44, Güncelleme: 05.03.2020 - 15:44 3752+ kez okundu.
 

Adana'daki FETÖ davasında yargılanan 5 sanıktan birine hapis cezası

Adana'daki FETÖ davasında yargılanan 5 sanıktan birine hapis cezası ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin "silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 5 sanıktan biri 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Gültekin ile tutuksuz sanıklar S.A, T.Ö, F.G, A.T. ve avukatları katıldı.Sanık Gültekin savunmasında, FETÖ/PDY üyesi olmadığını ileri sürerek "Hakkımdaki tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Ben örgütün lise mesulü görevini yapmadım. ByLock yüklemedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.Diğer sanıklar da örgüt üyesi olmadıklarını ifade ederek, beraatlerine karar verilmesini istedi.Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanık Emrah Gültekin'in cezalandırılması, diğer sanıkların ise ''yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması" gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.Mahkeme heyeti, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdiği sanık Gültekin'in tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise beraatine hükmedildi.Muhabir : Abdulkerim Satuk Buğrahan TopaloğluYayınlayan : Tevfik Işık

Adana'daki FETÖ davasında yargılanan 5 sanıktan birine hapis cezası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin "silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 5 sanıktan biri 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Gültekin ile tutuksuz sanıklar S.A, T.Ö, F.G, A.T. ve avukatları katıldı.

Sanık Gültekin savunmasında, FETÖ/PDY üyesi olmadığını ileri sürerek "Hakkımdaki tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Ben örgütün lise mesulü görevini yapmadım. ByLock yüklemedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Diğer sanıklar da örgüt üyesi olmadıklarını ifade ederek, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanık Emrah Gültekin'in cezalandırılması, diğer sanıkların ise ''yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması" gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdiği sanık Gültekin'in tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise beraatine hükmedildi.

Muhabir : Abdulkerim Satuk Buğrahan Topaloğlu
Yayınlayan : Tevfik Işık

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.