Akdeniz ilçesinin çehresi kentsel dönüşüm atağıyla değişiyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 11:10, Güncelleme: 22.06.2020 - 11:10 2983+ kez okundu.
 

Akdeniz ilçesinin çehresi kentsel dönüşüm atağıyla değişiyor

Akdeniz ilçesinin çehresi kentsel dönüşüm atağıyla değişiyor - Belediye Başkanı Mustafa Gültak: - "(Kentsel dönüşüm) Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk"MERSİN (AA) - Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk." dedi. Gültak, belediyede düzenlediği basın toplantısında, TOKİ tarafından Çay Mahallesi'ndeki rezerv alanda yapılacak toplu konut projesinin ilk adımlarının atıldığını anımsattı.Projeyle ilgili bilgi veren Gültak, "142 dönümlük alanın ilk etabında 416, toplamında 684 konutun, 36 iş yerinin, camilerin, ticari merkezlerin, fitness salonlarının, çocukların rahatlıkla oyunlar oynayacağı bölümlerin olduğu çok modern bir tarzda, oradaki insanların örf ve adetlerine uygun bir alan gerçekleştireceğiz." diye konuştu.Projenin Türkiye'de "ilklerden bir tanesi" olduğunu vurgulayan Gültak, "Dairelerimizin bitme aşamasında vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz. Onlar buraya taşınacaklar, evsiz kalmayacaklar, kiraya çıkmayacaklar. Bölgelerinden ve mahallerinden uzaklaşmış olmayacaklar. Bu daireleri ve dükkanları bölgede oturan vatandaşlara vereceğiz." ifadelerini kullandı.- "Şehrimizin girişi de güzelleşecek" İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Gültak, "Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk." dedi. Mersin'de, kent girişi sınırlarında Çay ve Çilek mahallerinin yer aldığını aktaran Gültak, şunları kaydetti:"Projeyle birlikte dönüşümü başlatmış oluyoruz. Şehrimizin girişi de güzelleşecek. Ayrıca orada yıllardır yaşayan, makus talihine bırakılmış insanların çocuklarının da rahatlıkla gezebilip oynayabileceği, kadınlarımızın sohbet edebileceği, beylerin rahat bir yaşam alanı olacağı bir bölgeye hep birlikte sahip çıkmış olacaklar. Bu konuda mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Her seferinde bütün desteğini bizim üzerimizde hissettiriyor. Bu projelerde hükümetimiz, uzun vadeli ve çok uygun krediler de verebiliyor."Muhabir : Serkan AvcıYayınlayan : İlknur Yurdakul

Akdeniz ilçesinin çehresi kentsel dönüşüm atağıyla değişiyor

- Belediye Başkanı Mustafa Gültak: - "(Kentsel dönüşüm) Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk"

MERSİN (AA) - Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk." dedi.

Gültak, belediyede düzenlediği basın toplantısında, TOKİ tarafından Çay Mahallesi'ndeki rezerv alanda yapılacak toplu konut projesinin ilk adımlarının atıldığını anımsattı.

Projeyle ilgili bilgi veren Gültak, "142 dönümlük alanın ilk etabında 416, toplamında 684 konutun, 36 iş yerinin, camilerin, ticari merkezlerin, fitness salonlarının, çocukların rahatlıkla oyunlar oynayacağı bölümlerin olduğu çok modern bir tarzda, oradaki insanların örf ve adetlerine uygun bir alan gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Projenin Türkiye'de "ilklerden bir tanesi" olduğunu vurgulayan Gültak, "Dairelerimizin bitme aşamasında vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz. Onlar buraya taşınacaklar, evsiz kalmayacaklar, kiraya çıkmayacaklar. Bölgelerinden ve mahallerinden uzaklaşmış olmayacaklar. Bu daireleri ve dükkanları bölgede oturan vatandaşlara vereceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Şehrimizin girişi de güzelleşecek"

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Gültak, "Mersin'de yıllardır birçok belediye başkanının, sivil toplum örgütlerinin konuştuğu bir konuydu. Çok şükür bize nasip oldu. Söylüyorduk ve söylediğimizi hayata geçirmiş olduk." dedi.

Mersin'de, kent girişi sınırlarında Çay ve Çilek mahallerinin yer aldığını aktaran Gültak, şunları kaydetti:

"Projeyle birlikte dönüşümü başlatmış oluyoruz. Şehrimizin girişi de güzelleşecek. Ayrıca orada yıllardır yaşayan, makus talihine bırakılmış insanların çocuklarının da rahatlıkla gezebilip oynayabileceği, kadınlarımızın sohbet edebileceği, beylerin rahat bir yaşam alanı olacağı bir bölgeye hep birlikte sahip çıkmış olacaklar. Bu konuda mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Her seferinde bütün desteğini bizim üzerimizde hissettiriyor. Bu projelerde hükümetimiz, uzun vadeli ve çok uygun krediler de verebiliyor."

Muhabir : Serkan Avcı
Yayınlayan : İlknur Yurdakul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.