Adana'da çevreciler kumsallara güvenlik kamerası kurulmasını talep etti

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2020 - 15:42, Güncelleme: 24.06.2020 - 15:42 2771+ kez okundu.
 

Adana'da çevreciler kumsallara güvenlik kamerası kurulmasını talep etti

Adana'da çevreciler kumsallara güvenlik kamerası kurulmasını talep etti ADANA (AA) - Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma Dernek Başkanı Volkan Tarık Çay, Akdeniz sahillerinde bulunan kumsalların korunması için kamera sistemleri kurularak önlem alınmasını istedi.Çay, yaptığı açıklamada deniz kumunun inşaatlarda dolgu malzemesi olarak kullanılmasına şahit olduklarını belirtti.Bir santim deniz kumunun asırlar içinde oluşabildiğini ifade eden Çay, şöyle devam etti:"Kumun kıymetini bilelim. Doğu Akdeniz'de plajlarda hala inşaatlarda dolgu malzemesi olarak deniz kumunun kullanıldığına tanık oluyoruz. Bilinçsiz hareket edilirse elbette bir gün plajlarımızda üzerine sere serpe uzandığımız, hatta yaşlılarımızın romatizma ağrıları için şifa kaynağı olarak gördükleri kum banyosunu arar olacağız. Özellikle İskenderun sahillerinde yaşam bulan ve gün geçtikçe sayıları azalan deniz kaplumbağaların üreme ve yumurtlama alanlarını da yok etmiş olacağız. Biz bu doğayı torunlarımızdan ödünç aldık. Onlara tekrar temiz bir çevre bırakmamız için sorumluluklarımız vardır. Her bir birey olarak tabiattaki doğal varlıklara sahip çıkarak korumamız lazım."Muhabir : Abdul Halim ÖztoprakYayınlayan : İsmihan Özgüven

Adana'da çevreciler kumsallara güvenlik kamerası kurulmasını talep etti

ADANA (AA) - Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma Dernek Başkanı Volkan Tarık Çay, Akdeniz sahillerinde bulunan kumsalların korunması için kamera sistemleri kurularak önlem alınmasını istedi.

Çay, yaptığı açıklamada deniz kumunun inşaatlarda dolgu malzemesi olarak kullanılmasına şahit olduklarını belirtti.

Bir santim deniz kumunun asırlar içinde oluşabildiğini ifade eden Çay, şöyle devam etti:

"Kumun kıymetini bilelim. Doğu Akdeniz'de plajlarda hala inşaatlarda dolgu malzemesi olarak deniz kumunun kullanıldığına tanık oluyoruz. Bilinçsiz hareket edilirse elbette bir gün plajlarımızda üzerine sere serpe uzandığımız, hatta yaşlılarımızın romatizma ağrıları için şifa kaynağı olarak gördükleri kum banyosunu arar olacağız. Özellikle İskenderun sahillerinde yaşam bulan ve gün geçtikçe sayıları azalan deniz kaplumbağaların üreme ve yumurtlama alanlarını da yok etmiş olacağız. Biz bu doğayı torunlarımızdan ödünç aldık. Onlara tekrar temiz bir çevre bırakmamız için sorumluluklarımız vardır. Her bir birey olarak tabiattaki doğal varlıklara sahip çıkarak korumamız lazım."

Muhabir : Abdul Halim Öztoprak
Yayınlayan : İsmihan Özgüven

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.