Kamu Mühendisleri Özlük Haklarının İyileştirilmesini Talep Ediyor

Ekonomi 04.04.2023 - 10:28, Güncelleme: 04.04.2023 - 10:37 23670+ kez okundu.
 

Kamu Mühendisleri Özlük Haklarının İyileştirilmesini Talep Ediyor

Kamuda 657 sayılı Kanuna ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi görev yapan Mühendisler, Mimarlar ve Şehir Plancıları ile Dengi meslekleri (Doktor, Hakim/Savcı v.b.) arasında aylık gelirde ve özlük haklarında oluşan çok büyük farklara karşın seslerinin duyulmasını istiyorlar.
Kamuda 657 sayılı Kanuna ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi görev yapan Mühendisler, Mimarlar ve Şehir Plancıları ile Dengi meslekleri (Doktor, Hakim/Savcı v.b.) arasında aylık gelirde ve özlük haklarında oluşan çok büyük farklara karşın seslerinin duyulmasını istiyorlar. KAMU MÜHENDİSLERİ PLATFORMU altında birleşen ve Mersin’de de il temsilciliği bulunan Kamu Mühendisleri, Mimarları ve Şehir Plancıları haklarını bu Platform çatısı altında aramaktalar. Gelinen noktada emri altındaki kamu işçisinden dahi daha az aylık gelire ve özlük haklarına sahiptirler. Tekrardan dengi meslekler ile eşit aylık gelire ve özlük haklarına sahip olmak ve özlük haklarına kavuşması için haklı talepleri ise şunlardır; Kamuda Çalışan Tüm Mühendislere, Mimarlara ve Şehir Plancılarına ’’ TEKNİK SORUMLULUK TAZMİNATI ‘’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını, Kamuda çalışan tüm Mühendislerin, Mimarların ve Şehir Plancılarının Ek Ödemelerinin Doktor, Hakim v.b. dengi meslekler göz önünde bulundurularak artırılmasını, "MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU" çıkartılarak mesleki gelişimin  teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesini, Tüm bu kazanımların emekliliğe de katkı sağlamasını istemekte ve aşağıdaki tablodaki son yıllarda açılan makas farkının kapatılmasını istemekteler.
Kamuda 657 sayılı Kanuna ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi görev yapan Mühendisler, Mimarlar ve Şehir Plancıları ile Dengi meslekleri (Doktor, Hakim/Savcı v.b.) arasında aylık gelirde ve özlük haklarında oluşan çok büyük farklara karşın seslerinin duyulmasını istiyorlar.

Kamuda 657 sayılı Kanuna ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi görev yapan Mühendisler, Mimarlar ve Şehir Plancıları ile Dengi meslekleri (Doktor, Hakim/ Savcı v.b.) arasında aylık gelirde ve özlük haklarında oluşan çok büyük farklara karşın seslerinin duyulmasını istiyorlar.

KAMU MÜHENDİSLERİ PLATFORMU altında birleşen ve Mersin’de de il temsilciliği bulunan Kamu Mühendisleri, Mimarları ve Şehir Plancıları haklarını bu Platform çatısı altında aramaktalar.

Gelinen noktada emri altındaki kamu işçisinden dahi daha az aylık gelire ve özlük haklarına sahiptirler. Tekrardan dengi meslekler ile eşit aylık gelire ve özlük haklarına sahip olmak ve özlük haklarına kavuşması için haklı talepleri ise şunlardır;

Kamuda Çalışan Tüm Mühendislere, Mimarlara ve Şehir Plancılarına ’’ TEKNİK SORUMLULUK TAZMİNATI ‘’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını,

Kamuda çalışan tüm Mühendislerin, Mimarların ve Şehir Plancılarının Ek Ödemelerinin Doktor, Hakim v.b. dengi meslekler göz önünde bulundurularak artırılmasını,
"MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU" çıkartılarak mesleki gelişimin  teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesini,

Tüm bu kazanımların emekliliğe de katkı sağlamasını istemekte ve aşağıdaki tablodaki son yıllarda açılan makas farkının kapatılmasını istemekteler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.